Termometer cermin pertama di dunia


Satu lagi ciptaan negara jepun yang canggih iaitu termometer cermin yang dapat mengukur suhu badan manusia tanpa perlu bersentuhan..canggehhhh wo !!! korang cuma perlu berdiri depan cermin tu dan ianya akan detect suhu badan kita..best kan..harga termometer cermin ni di jepun ialah 98000 yen dan 120000 yen ($1180-$1440) sebab ada 2 versi..

tapi kan..kalau kita beli,,kita nak buat apa dengan cermin ni?? haha..takkan hari-hari nak check suhu badan..dari beli termometer cermin ni,baik kita beli laptop ke apa ke..benda yang berguna untuk masyukkkkk..!! hihi...


7 comments:

  1. peh. nang senang la detect orang demam x.

    ReplyDelete
  2. baek buat cermin betol kan rmbut ker...aper ker..

    ReplyDelete
  3. Patutkah para doktor bertauliah beli objek tu?
    $$ kita lagi mahal drpd Jepun!

    #555;) ~ lawo tu..

    ReplyDelete
  4. cantik .
    pndainya nak mereka2 tol
    =)

    ReplyDelete
  5. keren cermin termometernya,bener-bener kreatip.
    Goog job....

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)