Ranking busuk bos di ping.busuk.org | o yeah !!

Fullscreen capture 30-Jun-11 81013 PM
Dapat tahu perkara ni dari blog  cikgu dahlia tadi..kepada sesiapa yang belum tahu akan kewujudan ping.busuk ni boleh pergi link ni..ping.busuk ni tempat ping entri blog yang akan membantu entri korang dengan pantas dikesan robot  google..hehe..dah lama dah bos pakai ping.busuk ni.sekarang ni,ping.busuk dah buat ranking untuk blog-blog yang mempromosikan website busuk melalui kiraan pageview..nak tengok senarai ranking terkini kilik sini.bawah ni bos dah screen shot kan untuk korang senarai ranking ping.busuk..blog bos yang no.20 tu hah…haha..dan buat pertama kali dalam hidup bos,tengok ranking 0 !! haha..selalunya yang paling atas 1 kan..yang ping.busuk punya 0 paling tinggi..iaitu blog cikgu dahlia..hehe..tahniah cikgu..!! tak lupa jugak kepada bos sendiri..tahniah bos !! hahaha….

Itik cool yaw !!

geese-lover04

Itik paling stylo di dunia..haha..sandal sama warna dengan penyudu dia..hehe..owner ni mesti kepala dia gila-gila..kalau dapat kat bos itik ni,siap la kena qurban..haha..!! itik sedap wooh..!! tapi yang sebenarnya,bos tak reti makan daging itik ni..haha..!! tak tau la kenapa..ayam boleh pulak makan kan…orang thailand cakap,makan itik boleh kuatkan tenaga batin..betul ke?? kalau betul,tak kuat tenaga batin pun tak pa la..janji bos tak makan itik..kakaka…

Uji mata part ke..erm..lupo la pulok..hehe..!!

alt

Yeah..akhirnya dapat jugak buat entri..blogspot buat hal lagi ni..entri ni bos buat guna windows live writer..LOL..jakun wooh !! bukan apa,sebelum ni da buat pakai benda ni,tapi tak biasa..pakai blogspot punya senang bagi bos..bagi korang tak tau la kan..okok..kalau korang terer,cuba teka,ada berapa buah kereta dalam gambar atas ni..kalau dah tak sabar tengok jawapan,dengan pantas scroll bawah..haha..!!

Malaysia vs taiwan live..nak jugak haha..

update : Malaysia 2 - Taiwan 1

Malaysia vs taiwan live streaming

Gambar suasana dalam masjid al aqsa

Sempena isra' mikraj hari ni,bos nak korang rasai sendiri bagaimana berada dalam masjid al aqsa ni..hehe..klik sini untuk masuk dalam masjid al aqsa..sejuk je rasa hati bila tengok gambar ni..pastikan juga pc korang memiliki flash terkini ek..baru leh jalan benda ni..sekian,terima kasih.

Aksi istimewa seorang perenang..

Perenang dalam video yang bakal korang saksikan lepas ni sangat ajaib..boleh dikatakan,semua jenis perlumbaan acara air dia boleh sapu kaw-kaw punya..sebabnya,dia tak ada style langsung..dia tak berenang gaya bebas,kuak lentang,kuak kupu-kupu dan macam-macam nama lagi la kan..haha...tak faham?? lepas korang tengok video ni,korang akan faham..hehe....

Kempen boikot astro."jangan bayar bil astro selama 3 bulan" !!


Kempen pemboikotan Astro bermula hari ini apabila lebih 70 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang diterajui Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) menyeru tiga juta ahli dan penyokong mereka supaya tidak membuat pembayaran bil selama tiga bulan berturut-turut ke stesen televisyen berbayar itu.

Wilcha skaters..hehe...

Selalu kita tengok para skaters ni guna papan selaju kan..haa...sekarang ni diaorang dah tak guna papan selaju lagi dah..diaorang guna wilcha (wheelchair) ala,,,wilcha yang usop hantu kak limah balik rumah pakai tu...haha...!! serius,memang terer budak-budak ni main..bukan senang nak lambung-lambung wilcha ni..jom tengok video..jom-jom...

Video pembuatan gitar 100% aluminium..cool yaw !!

Memang cool gitar ni..walaupun tak berapa pandai nak main,kalau dapat pegang gitar ni lepas tu tangkap gambar,pergh....memang rasa terer sesangat la kan..haha..!! bukan apa,gitar ni diperbuat 100% daripada aluminium..dah confirm-confirm ringan...berkilat pulak tu..bab-bab kualiti bunyi,bos tak tahu la kan..ok lah..bos bukan nak cerita pasal ciri-ciri gitar ni..bos nak kongsi kat korang video pembuatan gitar aluminium ni je..hehehe...jom layan video ni jap..

p/s : hati masih gumbira rimba sebab blog ni dah ada google sitelinks..hahaha !!!

Video maharaja lawak akhir | jambu,sepah,jozan,nabil.

UPDATE:SEPAH JUARA !!!

Jozan confirm juara jika dinilai dari populariti dan undian..walaupun bos lagi suka lawak kumpulan sepah dan jambu..apa-apapun,kita tunggu je keputusan malam ni..mana tau jadi macam akademi fantasia hari tu kan..haha..tak sangka-sangka undian teratas leh tak dapat final..harap-harap sepah juara..tak pun,jambu.....hehe...!!

FULL UPDATE.

Google sitelinks? macam mana nak dapat google sitelinks?

Pergh...macam tak caya pulak blog tak berapa nak best ni dapat google sitelinks..dah lebih 20 kali taip kat google,masih tak berganjak jugak sitelinks tu..ingatkan berlaku kesilapan..alhamdulillah..memang tak pernah terfikir nak dapat benda ni..mungkin ada yang cakap dalam hati,"alah,orang lain pun ada jugak sitelinks,tak heboh pun" tapi takpa...bos tak kira,nak lompat-lompat jugak..hahaha...!! mungkin ada yang tak tahu,apa itu google sitelinks..

Download stanza cinta tv3




Stanza Cinta
Mengisahkan Amni, seorang gadis miskin yang bergantung harap kepada wang bantuan PTPTN. Lakonan Aaron Aziz, Nur Fathia dan Fizz Fairuz.

Showing Time19 Jun 9:00 pm ( 90 minutes )

Classification - Universal

Genre - Movie, Drama

Sub Genre - DRAMA

Running Time - 90 minutes 
 
 
 


Uji mata part ke berapa entah..haha !!!

Kalau korang terer,cuba cari apa yang ada dekat batang pokok ni..hehe..mencabar jugak gambar ni..kalau dah dapat jawapannya,scrol bawah lagi untuk kepastian..hehehe....

Harga perodua myvi 2011 | perodua myvi elegance


Pergh...!! apasal la dulu perodua tak keluarkan perodua myvi SE warna ni..warna feberet bos ni..haha..!! jom kita tengok harga dan spesifikasi kereta perodua myvi 2011 ni..

Video maharaja lawak minggu 12 | jambu,sepah,jozan,nabil,R2.

Video maharaja lawak minggu 12 | jambu,sepah,jozan,nabil,R2.


keputusan maharaja lawak minggu 12



SEPAH


SEPAH 2


NABIL


NABIL 2


JOZAN


JOZAN 2


R2


R2 2





JAMBU


JAMBU 2




VIDEO KEPUTUSAN DAN PENYINGKIRAN

Layan yang minggu 11 dulu..hehe..!!

 p/s : akan senantiasa diupdate..hehehe.....



Tarikh hari bapa malaysia 2011

Tak lama lagi hari bapa untuk negara kita malaysia akan tiba..mesti ramai yang kurang pasti bila tarikh hari bapa kan? untuk tahun 2011,tarikh hari bapa malaysia ialah pada 19 jun 2011 iaitu pada hari ahad ketiga bulan jun..antara negara lain yang sama tarikh hari bapa dengan malaysia ialah : 

Amerika Syarikat, Afrika Selatan, Argentina, Bahamas, Bangladesh, Belanda, Bulgaria, Chile, China, Colombia, Costa Rica, Cuba, Cyprus, Filipina, Greece, Guyana, Hong Kong, India, Ireland, Jamaica, Jepun, Kanada, Malta, Mauritius, Mexico, Pakistan, Panama, Paraguay, Perancis, Peru, Puerto Rico, Singapura, Slovakia, Sri Lanka, Switzerland, Trinidad dan Tobago, Turki, United Kingdom, Venezuela, Zimbabwe.

5 Disember 2010 - tarikh yang tetap.. bagi Thailand
4 September 2010 – Ahad pertama dalam bulan September bagi negara Australia dan New Zealand
17 Julai 2010 – Ahad ketiga bulan Julai bagi negara Uruguay
19 Mac 2010 – tarikh yang tetap bagi negara Bolivia, Honduras, Itali, Liechtenstein, Portugal, Sepanyol

sumber : wiki

DOWNLOAD KL GANGSTER 2011

UPDATED !!


KL GANGSTER, sebuah filem padat dengan aksi arahan Syamsul Yusof akan menemui penonton di pawagam mulai 9 Jun 2011 ini. Filem ini dilakon oleh Aaron Aziz, Syamsul Yusof, Zizan Raja Lawak, Adi Putra, Sofi Jikan, Sheera Iskandar dan Ridzuan Hashim. Karya terbaru Syamsul bersama sepupunya, Rizal Ashraf dan Datuk Yusof Haslam ini menyelami hati dan kehidupan seorang samseng yang tersepit antara permasalahan keluarga dan dunia gangster.

Tips untuk menyejukkan kereta yang berjemur seharian di tempat panas.

Korang mesti pernah berdepan masalah macam ni kan? kereta yang diletak di bawah cahaya matahari suhu di dalamnya mesti sangat tinggi..untuk pengetahuan korang,membuka penghawa dingin semasa kereta tengah panas adalah merbahaya..! dengan ini,bos nak kongsi tips untuk mengurangkan haba dalam kereta dengan mudah..teknik ni orang jepun yang buat..hehe..tengok video bawah ni..memang berkesan..bos baru je cuba tadi..haha...!!

Kehidupan dalam gambar..cool !!

Video ni dihasilkan menggunakan gambar yang disambung-sambung sehingga terjadinya pergerakan..untuk menyiapkan video ni,sebanyak 60,000 gambar diperlukan dan 1800 gambar terpaksa diambil semula..memang kreatif dan cool sangat video ni..jom layan..

Gara-gara iphone dan ipad.

Nama remaja lelaki yang dalam gambar ni ialah xiao zheng..sebab apa bos buat entri pasal budak lelaki ni? haa...sebenarnya,si xiao zheng ni kemaruk sangat nak memiliki produk apple iaitu iphone dan ipad..tapi duit dia tak cukup untuk beli dua benda ni..korang tau apa dia buat untuk dapatkan gadget impian dia?ni nak gitau la ni...

Cara semak keputusan muet 2011.

Semakan secara online

  • Semakan dibuat selepas 9 malam

Semakan melalui sms

  •  taip MUET RESULT<> No. K/P hantar ke 15888 @
  • taip MUET<>No.K/P hantar ke 36363
  • Semakan boleh dibuat mulai 12.01 tengah malam 13 Jun 2011 
 

Rojak vengaboys..haha..!!


Dalam video ni menunjukkan seorang peniaga india yang menjual rojak sambil menyanyikan lagu vengaboys..tajuk lagu ni bos tak ingat..tapi memang senang hati sangat peniaga ni..siap boleh potong sambil mata tengok ke lain..haha...rojak rojak~ ~ ~

Bmw x6 leather series..cool !!

Fuyoo..memang cool sangat kereta bmw x6 ni..lain dari yang lain..tak terlintas dalam otak bos nak modify kereta jadi macam ni..hehe..tapi serius,memang cool sangat..agak-agak berapa la kos buat kereta macam ni ek.rasa nak buat macam ni la kat kereta bos..haha..(edisi berangan jap)

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)