Degil betul korang ni ek..!!


Gambar bangunan di atas ialah tempat tinggal sebuah keluarga di china..nak dijadikan cerita,,,bangunan ni nak dirobohkan kerana pemaju nak buat kilang kat tapak tu..yang lain dah setuju nak pindah,cuma satu keluarga ni je yang masih degil..macam-macam cara dah pemaju tu buat tapi diaorang ni masih jugak taknak pindah..

Jadi,pemaju ni terpaksa buat tindakan drastik iaitu dengan meroboh tangga bangunan tersebut supaya keluarga degil ni susah nak naik rumah diaorang..haha..ganas jugak pemaju ni..tapi keluarga degil ni tetap tak menyerah kalah..malahan diaorang nak saman pulak pemaju tu...sementara nak tunggu hari perbicaraan,terpaksa la ahli keluarga ni naik guna tangga buatan sendiri la yee...hehe..memang degil..!!!


p/s : harap-harap keluarga ni menang dalam kes saman tu..hahaha..!!


5 comments:

  1. Maybe ada kenangan yang terindah kowt kat rumah tu.. sebab tu depa xmo pindah.. huhu

    ReplyDelete
  2. umah tu ade sentimental value la tuuu =P

    ReplyDelete
  3. Bos tak sediakan quarters...jadik aku pun tak mau la pindah.

    ReplyDelete
  4. ketegaq sunggoh depa nih nooo :)

    ReplyDelete
  5. kalo menang, satu bangunn tu dpt kt dy lh kn?hehe
    seram dowh tgok bngunn tu..bile2 j leh rntuh..he

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)