Awek seksi pink !!

Aik..!! tutup mata..hehe..bos dah blurkan laa...kalau korang tengok wajah saudari kita kat atas ni kan,,,,mesti korang terpikat..ditambah dengan keseksiannya...haha !! siap pakai warna pink lagi tuuu...kalau berani tengok,tekan readmore..

Cara membuat bunga ros menggunakan tisu.

Kalau korang nak cuba buat,dengan hormatnya dipersilakan..haha..bos dah cuba buat,tapi tak jadi bunga ros..hehe..bunga ros tisu ni sesuai kalau bagi kat awek yang tengah merajuk...haha..janji murah..save budget..tapi,,,jangan amalkan selalu k..sekali-sekali tu,bolehlah bagi kat awek bunga ros yang real punya..baru bessshh........hihi...

Indah khabar dari rupa..hehe !!

Kalau nak tau apa isi kandungan kotak kat atas ni...klik readmore...

Lagu insyaallah versi bahasa melayu | Maher zain

Andainya kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram bagai malam yang kelam
Tiada bantuan tiada tujuan
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

[Chorus] 2x
Insya Allah
Insya Allah
Insya Allah ada jalannya

Andainya kisahmu berulang lagi
Bagai tiada peluang untuk kembali
Jika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu
Janganlah berputus asa
Kerana Allah bersamamu

[Chorus] 2x

Kembalilah kepada yang Esa
Yakin padaNya panjatkanlah doa oo Ya Allah
Pimpinlahlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yg benar
Jalan yg benar…
Jalan yg benar...

[Chorus] sampai habis lagu

p/s : bos nyanyi lagu ni sampai 5 kali baru puas..haha !!



Ronaldo gemuk tetapi skill masih mantap !!

Ronaldo brazil,bukan ronaldo portugal k..walaupun keadaan fizikalnya yang gemuk sekarang ni,namun beliau masih mempunyai sentuhan yang berbisa..buktinya korang tengok video kat bawah..bos tak pasti video ni tulen atau tak..tetapi,ronaldo ni,memang bos minat sangat masa kecik-kecik dulu..hehe..siap gunting rambut macam ronaldo lagi..ala,,,yang fesyen berjambul didepan berseluar yankee berkaki ayam tu laaa....hahaha !!!

Jangan tak pandang belakang congkak part 3..hehe..

Hye...lama tak update.hihi..kali ni mari kita saksikan teknik mencopet handphone dalam poket..haha..siap pakai  alatan khas lagi..jaga-jaga ya..jangan tak pandang belakang masa tengah kusyuk pilih-pilih barang kat tempat ramai orang..

Saiz seluar dalam mengikut peredaran zaman..hehe !!

Seluar dalam bos masih kat tahun 1950 tu k..haha !!

Akaun facebook pengasas facebook mark zuckerberg digodam/hack

SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat (AS) - Pengurusan laman sosial Facebook meningkatkan tahap keselamatan laman itu selepas muka surat milik pengasas laman itu, Mark Zuckerberg digodam oleh seorang penggodam misteri pada Selasa lalu.

Penggodam siber yang dikenali dengan nama #hackercup2011 itu menyatakan dalam muka surat Zuckerberg di Facebook: "Mari mulakan penggodaman. Jika Facebook memerlukan wang, selain pergi ke bank, mengapa Facebook tidak membenarkan pengguna-penggunanya melabur dalam Facebook dalam satu bentuk sosial?

Kenapa tidak mengubah Facebook menjadi satu bisnes sosial, pendekatan yang digunakan oleh pemenang Anugerah Nobel, Muhammad Yunus."

Muhammad Yunus dari Bangladesh pernah memenangi Hadiah Nobel kerana dia menubuhkan Bank Grameen bagi memberi pinjaman kepada penduduk miskin.Lebih 1,800 orang menyukai entri itu sebelum ia dipadamkan.

Pada Sabtu lepas, penggodam komputer turut menceroboh muka surat Facebook milik Presiden Perancis, Nicolas Sarkozy dan menghantar mesej bahawa beliau akan berundur pada tahun depan.

sumber : kosmo

p/s : fan page fara fauzana pun kena hack jugak..!!


Salah sebuah cyber cafe di china.

Gambar keadaan cyber cafe di sebuah perkampungan di negara china..hehe..mak cik pun pegi tenet tau..

Kenapa pelajar tidak dibenarkan membawa handphone ke sekolah


tu la...kan dah cakap tak boleh bawak henpon dalam kelas..hahah !!

Kebab oh kebab !!


ERKK !!

sperma kebab kebab sperma sperma kebab kebab sperma !!

hehehe...

Susunan duit syiling yang kreatif.

Sebenarnya,memang dah lama bos nak buat duit syiling jadi macam yang kat dalam gambar tu..tapi tak berjaya..hehe..asyik runtuhhh....je..tetapi !!! dengan adanya gambar ni,bos akan cuba buat sekali lagi..haha..korang kalau boring-boring,boleh buat macam ni jugak..puas hati kalau berjaya buat satu ni..banyak lagi design menarik duit syiling ni kat bawah..ce tengok ce tengok !! haha...

Hehe..ada tak kena dengan gambar ni..

Nak tahu apa yang tak kena dengan gambar ni,tekan readmore k..yang lelaki mesti dapat kesan dulu ni...haha..!!

Uji mata anda part berapa pun tak ingat lagi dah..haha !!

Jom main cari benda yang tersembunyi..hehe..kalau korang terer,carik benda tersembunyi dalam gambar di atas..pening jugak masa bos mula-mula carik benda ni..nak kongsi pening kat korang sekali..haha !!

Kek iphone

Hehe..dulu bos sediakan biskut dan coklat iphone kan...haa...sebab ada yang tanya,bila nak letak gambar kek iphone,bos pun cari la..akhirnya,jumpa jugak kek iphone ni..hehe..tak dapat makan,tengok pun jadi la kan..bos pun terliur jugak tengok kek ni..nampak macam sedap je..hihi..!!

Sejambak bunga untuk siapa ??

Haaa...pakcik..sorok bunga yee....hehe..pakcik yang kat dalam gambar ni ialah seorang maknyah@pondan..pakcik ni tinggal kat china..yang menjadi persoalannya,,untuk siapakah bunga yang dibawa pakcik ni ke hulu ke hilir??
mesti ada kisah disebalik perlakuan pelik pakcik ni..ni mesti kes putus cinta kan...ermmm...entahlah..mungkin jugak kot...haha..!!

Jangan tak pandang belakang congkak part 2..hehe..

Awas k..kalau berjalan tu,pandang-pandang la belakang..takut nanti ada toyol yang menyeluk saku anda..hehe..gambar yang bos paparkan kali ni adalah taktik penyeluk saku yang sangat berani..tak takut pulak diaorang ni orang sekeliling nampak kan..
kenapa la diaorang ni suka sangat seluk saku orang lain..dari seluk saku kita,lagi baik diaorang seluk saku doraemon..untung-untung,boleh dapat cermin berganda..haha..tak pun pintu suka hati mak bapak doraemon kann....hehe..jangan tak pandang congkak part 1 dah tengok belum?? kalau belum,,,ni hah link dia part 1

Jalan ke syurga

Ni bukan jalan ke syurga untuk kita ye..ni khas untuk askar taiwan yang ingin menyertai pasukan elit mereka yang digelar sea dragon..haha..dari apa yang bos tengok,ni bukan jalan untuk ke syurga,,jalan untuk menyakitkan badan adalah..haha !!
bagi askar taiwan yang ingin menyertai pasukan elit,mereka hendaklah melepasi halangan iaitu jalan batu  sejauh 50 meter dalam keadaan tidak berbaju bagi lelaki..
yang perempuan kena pakai baju la kan..hehe...kedua-dua tangan pulak,mesti diletakkan di belakang..apa macam?nak cuba tak..hahaha...bos tak nak...sakit woo..kalau tak caya,tengok wajah-wajah diaorang yang dah cuba ujian ni..

Nuffnang terlepas iklan arak kat blog

UPDATE : Nuffnang dah tarik balik iklan alkohol..alhamdulillah....!!

Nampak tak iklan terbaru dari nuffnang tu? diskaun untuk beli tiger beer......bos tak benarkan pun iklan arak dalam blog bos ni..semoga pihak nuffnang dapat selesaikan masalah ni secepat mungkin..cuba korang check kat blog korang,,kot-kot mata bos yang problem..haha..!!



Mari menggaru..haha !!

Jom layan gambar-gambar orang menggaru...hehe..korang kalau nak menggaru pun boleh jugak..garu sekarang...hahaha...bos pun nak menggaru jugak ni..tetiba rasa gatal kat belakang..haha..

Pengemis oh pengemis

Dalam gambar yang bos paparkan kali ni menunjukkan situasi dua orang pengemis part time..hehe..sebab apa part time? sebab diaorang tak kurang upaya seperti yang kita lihat kat atas ni..kang tuhan kasi kurang upaya betul-betul baru diaorang tau kan...jadi,lepas ni,kalau korang nak bagi duit kat peminta sedekah yang kurang upaya,kena hati-hati la..kalau boleh suruh dia berdiri..hahaha..kalau dah sah-sah tak boleh nak berdiri,baru beri dia duit..tak kejam sangat ke cara ni..?? nampak macam kejam je....hahahaha !!

Laptop untuk wanita

Memang cute sangat laptop ni.sesuai sangat untuk wanita kan...tapi,,bos pun suka laptop comel-comel macam ni..haha...tak tau plak kenapa..nampak macam best je..kalau ada duit lebih nak kasi bini sebijik macam ni..nanti boleh pinjam kat dia..hahahaha..!!

Kasut free !! mari-mari...!!

Kasut yang berselerak kat atas ni semuanya kasut baru...kontena-kontena yang berada di atas kapal telah jatuh dan seterusnya terdampar di tepi pantai..apalagi,berpusu-pusu la orang-orang kat situ berpesta kasut free !! haha...siap bawak lori lagi...

Tandas baik punya..hehe !!

Pemandangan dalam sebuah tandas di negara jepun..dah macam cc dah bos tengok..siap ada monitor lcd lagi tuu...haha..lepas ni,boleh lah kerajaan malaysia buat tandas macam ni kan..mesti ramai yang nak masuk tandas kencing lama-lama..huhu..bukan kat tempat kencing ni je ada tv tau,,,dalam bilik pembuangan bahan terbuang yang berat pun ada..haha !!

Bot baik punya..haha !!

Haa...cool kan bot ni...siap ada astro beyond lagi..hehe..memang best kalau pegi mancing guna bot ni..confirm joran dok tepi..sebab semua layan astro...kakakaka..kalau bos pegi mancing naik bot ni,memang takkan dapat ikan punya...bukan janji,tapi pasti..haha..

Gambar tersembunyi

Tak sangka pulak bos yang logo LG ni rupa-rupanya pac man..haha..gambar kat bawah ni lagi best..memang tak sangka betullah...hehe...

Parti komputer terbesar di norway | kedua terbesar di dunia selepas dream hack.

klik untuk gambar besar
Memang besar sangat..5200 orang tengah online dalam satu lapangan..kalau semua yang kat dalam tu tengah usha blog bos kan best...hahaha..!!

Kemalangan ngeri di lebuh raya !


Kemalangan ngeri ni berlaku di luar negara kita..sebuah treler terbalik dan kesemua muatannya bergelimpangan di jalan tersebut..mangsa-mangsa kejadian mengalami cedera parah dan sebilangannya cedera ringan..lihat gambar-gambar mangsa yang sungguh menyayat hati di bawah..

Kren di negara china sungguh menawan..


Haha..menawan hati tak kren ni...memang menawan dan menusuk kalbu la...jangan pandang kren ni sebelah mata tau....walaupun rupa nya dah tak macam kren,tapi ianya masih boleh digunakan..memang di negara china tak suka membazir kan....semua benda dia nak recycle...

Google translate buat lawak tengah-tengah hari ni..haha..!!

klik untuk menyenangkan biji mata bertugas.

Korang pernah tak translate blog korang jadi bahasa inggeris? kalau tak pernah,test sekarang..haha..korang akan dapati ayat-ayat lawak dari google translate..contoh ada kat gambar di atas..
sakit perut bos gelak woo,,tengok ayat dalam blog ni di translate..dah macam tengok cerita cetak rompak subtitle indonesia dah bos tengok blog bos ni tadi..hahaha..!!

Uji mata lagi..hehe !!


Cuba korang cari kelainan dalam gambar ni..hehe..memang lain dan istimewa sangat-sangat..mula-mula bos tengok gambar ni pun,bos tak perasan apa yang istimewa sangat tentang gambar ni..haha..!! mulakan pencarian anda sekarang..anda....ada...60 saat......@@

Cool la peminta sedekah ni..haha !!


Hehe..peminta sedekah pun ada lappy ni...siap pakai headphone mic lagi tu..cool la pak cik ni...entah-entah ada blog jugak kot...kah kah kah.... pakcik ni orang negara china k..kalau kat malaysia buat macam ni,takda orang nak bagi duit..hehe..


tengah menge-hack ke pak cik......haha !!


Air kotor pun ada orang beli ke?


Sebuah vending machine yang diletakkan di kawasan lalu lalang di deutschland,german untuk menjual air kotor berjaya menarik perhatian orang ramai..tidak kurang pula yang entah bongok entah tidak yang membeli air tersebut..haha..apa kejadahnya beli air kotor !!

dah takda air lain lagi ke nak jual...haiyaaa...dan dalam machine tu jugak ada bermacam-macam jenis air kotor,antaranya malaria dirty water,dengue(denggi) dirty water dan korang boleh tengok sendiri dalam gambar seterusnya...pelik tapi benar...jangan biarkan hidup anda diselubungi air kotor............

Rahsia disebalik buah pir ( pear ) didalam botol kaca


Tentu korang hairan dan pelik bila tengok gambar buah pir kat atas tu kan...macam mana buah pir tu boleh dimasukkan dalam botol kaca tu sedangkan ruang atas botol kaca tu sempit..haa...sebenarnya tak susah mana pun..takda guna magic-magic ni....kalau nak tau macam mana diaorang buat buah pir dalam botol kaca ni,tengok gambar bawah-bawaaaaah...lagi..hehe..

Termometer cermin pertama di dunia


Satu lagi ciptaan negara jepun yang canggih iaitu termometer cermin yang dapat mengukur suhu badan manusia tanpa perlu bersentuhan..canggehhhh wo !!! korang cuma perlu berdiri depan cermin tu dan ianya akan detect suhu badan kita..best kan..harga termometer cermin ni di jepun ialah 98000 yen dan 120000 yen ($1180-$1440) sebab ada 2 versi..

tapi kan..kalau kita beli,,kita nak buat apa dengan cermin ni?? haha..takkan hari-hari nak check suhu badan..dari beli termometer cermin ni,baik kita beli laptop ke apa ke..benda yang berguna untuk masyukkkkk..!! hihi...

Ng kian nam minta maaf kepada seluruh umat islam di malaysia !!


Selamat pagi semua..ingat lagi tak dengan  ng kian nam  ni..yang dia pandai-pandai je hantar surat kat perdana menteri komplen pasal bunyi azan tu..ha...sekarang ni dia dah sedar dan telah pun meminta maaf kepada seluruh umat islam kat malaysia..jadi lepas ni,jangan namewee buat lagu azan pulak..haha..!!

Gambar UFO di ruang udara kuala lumpur !!

OBJEK terbang yang tidak dikenali atau UFO (dalam bulatan) dirakam di ruang udara Menara Kuala Lumpur pada Selasa lalu.

UFO !

  
Seorang penyelia kanan sebuah projek pembinaan di sini terkejut apabila mendakwa terlihat satu objek pelik yang dirakamnya melalui telefon bimbit melintasi ruang udara Menara Kuala Lumpur Selasa lalu.Abdul Jalil Ibrahim, 50, berkata, pada kejadian pukul 7.46 pagi Selasa lalu, 

dia sedang merakam pemandangan awan dari tingkat 51 sebuah bangunan yang sedang dibina di sebelah sebuah hotel di Jalan Ampang di sini menggunakan telefon bimbit milik kawannya.

"Pada mulanya saya tidak menyedari ada objek pelik seakan-akan UFO (Objek Terbang Yang Tidak Dikenali) di dalam rakaman ini tetapi selepas empat hari, rakan setugas saya beritahu ada benda pelik pada gambar yang saya rakam dengan telefon bimbitnya.

"Apabila diteliti, saya terkejut melihat sebuah objek pelik berbentuk piring dan bujur berwarna hitam di ruang udara Menara KL," ceritanya lagi ketika ditemui Kosmo! semalam.
Bagaimanapun Abdul Jalil berkata, dia tidak dapat mengesahkan apa sebenarnya objek berkenaan walaupun jarak tapak binaan dengan Menara KL hanya sejauh satu kilometer.


kredit : mummynemo

sumber asal : kosmo 


p/s :Hehe..hari ni start kerja..selamat pagi semua !! jangan lupa sembahyang subuh tau..!!

Coklat iphone dah,,,biskut iphone pulak...hehe !!


Hai semua..selamat petang..pagi tadi kita dah tengok coklat iphone kan..haa...sekarang ni,bos hidangkan biskut iphone pulak..tak dapat makan,tengok pun jadi lah kan...cepat buat kopi panas-panas,sambil layan gambar-gambar biskut iphone ni..bos pun nak pegi buat air ni..hehe..selamat menjamu mata di petang hari...!!

Kerusi khas untuk lelaki

Siap ada tempat rehat telur lagi !!

HAHAHA..!!!

p/s : nak beli kerusi ni sebijik la..hahahahahahaha..!!


Boikot nasi lemak !!


GEORGE TOWN - Orang ramai khususnya yang beragama Islam digesa memboikot produk yang menggunakan logo halal asing termasuk kes membabitkan nasi lemak keluaran sebuah syarikat di Bukit Mertajam dekat sini kerana ia dikhuatiri menggunakan bahan yang mengandungi unsur haram.

Pengarah Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP), Sazali Hussien berkata, pihaknya turut mengesyaki pengusaha makanan itu cuba menyembunyikan sesuatu memandangkan mereka tidak membenarkan kakitangan jabatan itu menjalankan siasatan di premis tersebut baru-baru ini.

Beliau menambah, siasatan itu dibuat selepas pihaknya menerima aduan daripada orang ramai mengenai bungkusan nasi lemak itu beberapa hari lalu.


kosmo

OO...ingatkan nak boikot nasi lemak terus..haha..



Coklat iphone yang menyelerakan


Hai..pagi-pagi lagi bos dah hidangkan coklat buat santapan mata korang..haha..coklat versi iphone ni bukan bos punya la....coklat hanya dijual di negara jepun..malaysia belum lagi kot..kalau ada mesti perempuan yang banyak beli dari lelaki....sebabnya,,lelaki dok makan je..kah kah kah..!!

Teksi Mewah


Pergh...tengok teksi tu...lamborghini tuuu....agak-agak la kan,,berapa tambang teksi ni..haha..yang empunya teksi ni dah boring duduk dalam rumah kot..tu yang dia nak jadi pemandu teksi..kaya sangat la katakan..boring dah jadi kaya,macam ni lah jadinya..ada lagi teksi-teksi mewah bawah ni..ferrari pun ada..

Lighter unik


Lighter bukan sebarang lighter,,lighter ni ada kamera..hehe..lighter ni sangat unik kerana bukan sahaja mempunyai kamera,siap ada usb sekali..senang la nak masukkan gambar yang dah ditangkap ke dalam komputer kan..lighter ni jugak boleh digunakan untuk rakam video..fulamak..canggih !!

Kalau nak makan telur burung unta,kena sediakan tukul


Kenapa nak kena ada tukul ek? sebab,telur burung unta ni keras k..tak boleh nak bukak guna tangan je..kalau tak caya,tengok gambar-gambar dibawah..tapi telur ni memang besar..geli pulak nak makan telur besar ni..haha..!!

Super duper big mac !!



BESAR PUNYA !!!



Jangan tak pandang belakang congkak..haha !!

Jangan tak pandang belakang congkak ni bukan untuk lelaki yang pegang hp tu k..pesanan ni untuk wanita yang berbaju oren tu dan kepada semua wanita-wanita di dunia ni..hehe..lain kali pandang-pandang lah kat belakang,takut-takut ada benda tak baik berlaku..macam wanita berbaju oren ni.." leh letak dalam facebook "(ayat mazlan pet pet dalam cerita ngangkung) huahuahua..!!

Aksi ganas peroboh bangunan di china


Haaa..seperti yang korang lihat di atas,ni lah kali pertama bos tengok orang yang paling bangang bekerja..haha..macam mana lah diaorang boleh dapat idea macam ni..ni bukan 18SG lagi ni..ni dah tahap 50SG !! persoalannya,,,,camner diaorang letak jentolak kat atas tu ?? adakah ini photoshop semata-mata...

Audi + BMW = AUW


Pemilik kereta yang dalam gambar ni mesti orang kaya..bukan senang nak dapat kereta body jenama lain,enjin jenama lain ni..jenama nya pulak bukan calang-calang..audi dan bmw tuu...tapi memang tak dinafikan,bentuk kereta audi sangat menarik..kan kan kan..lepas ni bos nak beli kereta perodua myvi,enjin nissan skyline..hahahaha..!!

Rezeki jangan ditolak,musuh jangan dicari..


Dalam gambar di atas,seorang lelaki buat tak tahu je duit kertas $5 yang kotor..kalau tak kotor,dah tentu-tentu dia kebas kan..hehe..begitu juga dengan orang yang lalu-lalang kat situ..

semuanya tak nak ambik duit kertas tu..sampailah seorang pakcik yang mengamalkan prinsip rezeki jangan ditolak,musuh jangan dicari..haha..kalau korang lalu kat situ,korang nak tak ambik duit kertas tu?

Nissan skyline gtr r35


Kalau korang nak tau,kereta ni lah kereta idaman bos...hihi..tapi bukan yang takda rim tau..yang ni dah kena kebas si penyangak..!! apa punya pencuri la..kalau nak curi pun,curi la dengan kereta sekali..haha..

sedih pulak bila tengok kereta idaman bos ni dicabul sedemikian rupa..ini lah risiko bila kita ada kereta cantik..hehe..lepas ni jangan bagi rim kereta korang berkilat sangat tau..merbahaya...!! hehehe...

Pokok berbuahkan bra dan seluar dalam wanita..!!


Hehehe..bra dengan seluar dalam tu nak buat apa ek? nak kasi pokok ni berbuah lebat agaknya..haha..pokok yang yang kat dalam gambar ni terletak di belakang sebuah asrama sekolah di china..memandangkan terlalu banyak bra dan seluar dalam ni tersangkut kat pokok tu,bos dapat rasakan sesuatu yang aneh pernah berlaku di situ..rasa-rasanya korang pun tahu apa benda aneh yang berlaku tu..hahaha !!

Buah tembikai free..siapa nak boleh bawak lori sendiri..!! haha


Haa...tu diaa,,,,syok noooo angpa ambik tembikai free..haha...! dalam foto-foto ni dapat korang tengok buah tembikai yang berada di sebuah gudang hanyut dek kerana banjir..disebabkan terlalu banyak,maka buah tembikai ni telah berenang ke merata-rata tempat tanpa dapat dikawal..hehe..leh berenang jugak tembikai ek..jadi,,siapa nak ,bolehlah cari lori ke van ke kereta kancil pun boleh..haha..!  cepat-cepat,,sebelum buah tembikai ni berenang lagi jauh...!!

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)