Ketua Menteri Sarawak ,Tan Sri Abdul Taib Mahmud Kahwin Wanita Lubnan


Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud dinikahkan oleh Mufti Sarawak kira-kira jam 9.30 malam di kediaman rasminya di di Demak Laut, Kuching..

majlis perkahwinan ni di adakan secara tertutup..ish ish ish..hebat betul datuk bos ni..kira pangkat datuk la kan..sebab dia dah tua..ketua menteri sarawak pulak tu..memang dah lama gila dia ni menjaga sarawak..

bos ucapkan selamat pengantin baru kepada ketua menteri sarawak,tan sri abdul taib mahmud..semoga panjang umur,murah rezeki (memang dah murah rezeki pun..haha..!!)


cantik...dah confirm-confirm wanita lubnan ni hidup mewah lepas ni..hehehe..!! ( jeles ni )

senyum~ ~ ~ tak perlu kata apa-apa ~ ~ ~
"umur saya 28 tahun"


harap tan sri abdul taib mahmud akan lebih memajukan negeri sarawak yang dikategorikan sebagai salah sebuah negeri miskin kat malaysia..tak tahu betul ke tak kan..setahu bos,sarawak ni kaya dengan hasil buminya..!!

GO SARAWAK GO  !!!
go? nak go mana?? haha..!!


kredit : anastasyea

37 comments:

  1. sangat kaya, tapi kena rompak oleh si pagar.

    ReplyDelete
  2. @MATAHARI

    haha..kena rompak pagar?? siapa pagar??kahkahkah..!!

    ReplyDelete
  3. @suffer8zine

    sekali arab da...hahaha (erk..lubnan arab ke??hehe)

    ReplyDelete
  4. @ecah

    yupzz...! memang tinggal kat sarawak pun..hehe..

    ReplyDelete
  5. steady bos..kamek suka...go sarawakian

    ReplyDelete
  6. sarawak negeri termiskin? fakta? bukti? tinggal sarawak..tak semestinya org sarawa... and syukur jg la km kahwin wanita luar malaysia...kalau x....emmmmmm

    ReplyDelete
  7. @Anonymous

    cuba awak google mesti banyak info tentang 3 buah negeri termiskin di malaysia..bukan bos punya fakta tau,diaorang punya fakta..

    bos memang anak jati sarawak.kuching sarawak.

    kalau km tak kahwin wanita luar kenapa??

    ReplyDelete
  8. @Bos

    nya butthurt ya bah bos,ne nak molah nya. orsmg duduk bandar nang kaya, tapi pedalaman?haha. pake gik nama anonymous, molah lawak na jak.

    pagar ya abang CM la bos.
    pegi sekolah nait penambang, best dow.

    ReplyDelete
  9. @MATAHARI

    hahaha..betul2..orang sarawak mun kaya,lalu kaya terus..kos hidup d sarawak pun rendah..

    CM pagar..haha..bos mike pagar rumah nya nak besar ya tek..

    ReplyDelete
  10. dah kmk baca tok marek. kacak da jak org lubnan ya.

    ReplyDelete
  11. nang bena.ku merantau kat semenanjung nang nahan geruk, tapi payment kat semenanjung besar gik. nak hidup tek nak.

    pagar rumah nya pun tinggi.

    dah tua dah kita. CM kita xtukar2.

    ReplyDelete
  12. @ardinihumaira

    hehe..arab da..tapi cantik lagi wanita melayu..

    ReplyDelete
  13. @eZad niMo

    nang kacak..berapa ndak hantaran tok taib ngan sidak perempuan yakah..haha

    ReplyDelete
  14. @MATAHARI

    di semenanjung nang gaji tinggi..tapi nak makan mahal..rm 2000 di semenanjung sama dgn rm 1000 di sarawak..

    tok taib gik carik pengganti paling sesuai ya..x dapat sebarang carik leader..

    rasa molah karangan darjah enam rasa eh..hahaha..!!

    ReplyDelete
  15. bena2 kah tok bah?ish2.....kaya terduduk jak nya pastok..

    ReplyDelete
  16. @Rt-qaH

    bena..tiada yang bena,melainkan yang bena belaka..haha..

    ReplyDelete
  17. Berik ajak ngan orang Kuching jawatan CM ya.....
    orang Kuching kan pandey.

    ReplyDelete
  18. @Anonymous

    pandey jak x cukup mun nak jadi CM..perlu ada hati yang ikhlas dan bertanggung jawab penuh ngan rakyat.

    sekian terima kasih.@@

    ReplyDelete
  19. Heran...apa ndak d mauk nya kawin agik ka? selain 'xxx'?!? **Bingung**

    ReplyDelete
  20. @Anonymous

    sik tauk juak bos koh..mungkin nak dapat gelaran Tun kali..bos dengar orang madah mun nak dapat tun mesti ada bini..

    tapi ada juak orang madah,gelaran tun,hanya untuk orang melayu..x tauk benakah sik la..mun mena,x dapatlah tan sri taib gelaran tun sebabnya melanau..

    betulkan apa yang x betul..hehe..

    ReplyDelete
  21. Syukurlah ada orang lubnan yang di anugerahkan Allah menjadi isteri nya yang sah. Kita patut berdoa kepada Allah SWT agar di cucuri rahmat nya kepada belio sehingga ke anak cucu. Ada jua yang dapat menjaga kepentingan peribadi belio... ameen

    ReplyDelete
  22. Setahu sy Kelantan & Terengganu negeri yg miskin. Hasil Minyak dr mana? majoriti Sarawak yg menyumbang ke Menara Berkembar Petronas...kalau nak cakap tu biar berfikir bro.

    ReplyDelete
  23. Melanau memang boleh...saya & rakan melanau yang lain berbesar hati dengan kejayaan Pehin Sri mentadbir kerajaan negeri Sarawak. Melanau boleh!!!

    ReplyDelete
  24. @Sajri

    ops..3 negeri termiskin..bukan bos yang cakap pok..memang saya berfikir sebelum cakap..cuba baca apa yang saya tulis dua puluh empat kali..baca sebanyak mungikin..ayat yang kedua last..saya tulis sarawak kaya dengan hasil bumi...!! nak fikir apa lagi bro....hehe..jangan mara a...

    sik kan la bos nak nganok negeri drik pun....

    fikir kitak balit sebelum nyuruh bos fikir..k..

    ReplyDelete
  25. ya..melanau memang boleh..mak mertua saya pun melanau..no racist here thanks..!!

    ReplyDelete
  26. wait? miskin? sarawak negeri termiskin? kalau saye x silap..sarawak adalah negara terkaya di malaysia..u need to change the info please. mmg kat swak org kate byk utan. we r still keeping the forest for future generation. xpyh sgt la nak buat pembangunan melampau2 kat swak, bcuz swakian afford to go somewhere else to have fun.

    ReplyDelete
  27. @Anonymous

    haha..ni lagi sorang..cuba baca betul2 apa yang saya tulis..saya pun orang sarawak la..

    "swakian afford to go somewhere else to have fun" = macam mana dengan orang sarawak yang tak mampu nak pergi melancong sana sini?? yang kaya bolehlah cakap macam tu..

    kelakar sarawak lah..mun mena orang sarawak..iboh speaking2 indah..hehe..

    ReplyDelete
  28. kacak eh nok makey kot ya!! *wink*

    ReplyDelete
  29. mantap sangat blognya..
    salam kenal....

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)