Cawan Bijak..!!


hari demi hari,pelbagai ciptaan unik dan bijak yang berjaya dicipta oleh manusia..salah satu contohnya ialah cawan yang kat dalam foto ni.cawan ni dikategorikan sebagai cawan bijak sebab ianya berupaya memberitahu kita yang air yang tengah duduk kat dalam nya tu,panas atau sejuk..hehe..

keadaan cawan ni semasa ianya normal atau sejuk(belum diisi air) adalah berwarna hitam dan tertera perkataan OFF..setelah dipenuhkan dengan air yang panas,badannya akan berubah warna menjadi putih dan tertera perkataan ON..

ini memudahkan kita untuk mengetahui air tu panas atau tak..tak lah nanti lidah kita melecur bila terminum air panas kan..huhu..bijak betul cawan ni..tapi takda jual kat malaysia k..



 p/s : kalau ada jual kat malaysia benda ni kan best.....harga cawan ni kat luar negara $25..mahal jugak ni..hehe..!!


20 comments:

  1. Pandai nye cawan nih ! macam manusia laa .. ade otak .. =)

    ReplyDelete
  2. wow..bagus la ada kt cni kan..miera leh pakai.haha..leh tau air panas ke x.kalau panas, xnk minum..haha..demand.!!

    ReplyDelete
  3. uih..tol ke ada cwn cenggini bos.?

    ReplyDelete
  4. @atiEnabErn

    hehe..kepala hotak cawan ni boleh buat batu cincin..haha..

    ReplyDelete
  5. @cik miera

    belum jual dan takkan dijual kat malaysia kot..haha...

    ReplyDelete
  6. @nazirulhazwan~

    terima kasih daun keladi,kalau sudi komen la lagi..haha..

    ReplyDelete
  7. @suffer8zine

    serius bro..bos google menda ni..bos kan suka google mengoogle..haha..

    ReplyDelete
  8. @CakapBisa

    mengelakkan dari lidah melecur..@@

    ReplyDelete
  9. @ecah

    kenape? tak percaye ye?? haha..dah macam iklan tv3 da...

    ReplyDelete
  10. kawan sy ada gelas macam ni.. bila dalam keadaan biasa, mug tu putih je.. bila letak air panas, keluar gambar dia ngan pakwe.. mmg lawa lah..


    p/s: Panggilan misteri..

    ReplyDelete
  11. mcm penipu besau je..ahaha..
    gurau2..

    ReplyDelete
  12. kat cne cawan tok ada dijual bos?

    ReplyDelete
  13. saya ada kwn jual mug cm ni..sape2 brminat leh deal dgn sy..cntact num 0194238751 HAZIM..atau emel kt hazemiyra@gmail.com tQ

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)