10 Negara Terkaya Di Dunia


 
10. Brazil

rizab negara: $255,000,000,000

informasi untuk korang semua..10 negara terkaya di dunia..amerika syarikat tak tersenarai..hahaha..macam mana diaorag kirakan kekayaan ni tak tahu la pulak kan..kalau nak kirakan besar sesebuah negara,indonesia mesti tersenarai..mungkin dari segi perniagaan..entahlah..kan bos dah cakap tak tahu..hahaha..kalau nak tahu negara mana yang paling kaya,klik readmore.




 
9. Hong Kong

rizab negara: $256,000,000,000


 
8. Switzerland

rizab negara: $262,000,000,000


 
7. South Korea

rizab negara: $274,220,000,000


 
6. India

rizab negara: $279,422,000,000


 
5. Taiwan

rizab negara: $362,380,000,000


 
4. Saudi Arabia

rizab negara: $395,467,000,000



 
3. Russia

rizab negara: $458,020,000,000


 
2. Japan 

rizab negara: $1,019,000,000,000


 
1. Peoples Republic of China

rizab negara: $2,454,300,000,000


p/s : china lagi..!! hehe..


15 comments:

  1. fuhh.kaya syial. asia leading dow.


    ASIA!

    ReplyDelete
  2. stuju dengan judul blog u...salm knl

    ReplyDelete
  3. woo . kebanyakannya negara asia ek ..

    ReplyDelete
  4. gilee.. negara kite bila laa agaknya.

    ReplyDelete
  5. @MATAHARI

    ya..asia memang dari dulu kaya dgn hasil perut buminya..hehe

    ReplyDelete
  6. @darkbatman

    negara kita dah berlalu..dulu malaysia kaya dengan emas,bijih timah,minyak,getah,dan macam2 lagi..semua dah di ambil penjajah bawak balik negara diaorang..yang tinggal sekarang hanya sisa-sisa sahaja..hehe..kalau semua tu tak diambil,mungkin masuk list kot..

    ReplyDelete
  7. @Anip™

    asal dengan cine? haha..sebab cina semua dia nak sapu..china raja copy paste..wahahaa..

    ReplyDelete
  8. @ecah

    negara aku takdo laa...hahaha..

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)