Hilangkan Rasa Pening Kepala Menggunakan Bunga Raya..


As-salam...kali ni bos nak kongsi petua yang mak bos selalu guna untuk melegakan kepala bos apabila demam..hehe..caranya mudah je...korang tahu bunga raya kan..mesti tahu punya...bunga kebangsaan negara Malaysia la...ha...kalau tak tahu,cepat-cepat pergi hospital k...hihi..


Caranya ialah,ambil seberapa banyak bunga raya yang korang suka...lepas tu,rendam bunga raya tu dalam air...pastikan air tu panas suam-suam kuku k..

Biarkan selama beberapa minit,sehingga bunga raya tu mengeluarkan lendir...kalau tak sabar-sabar,korang boleh periksa guna tangan air tu..kalau dah berlendir,bolehlah air yang bercampur lendir bunga raya tu,disapu keseluruh kepala...muka jangan k..hehe...


Ratakan lendir tersebut sehingga korang rasa kepala korang dah sejuk...memang sejuk....bos selalu amalkan petua ni..Lendir tu tadi,jangan dicuci dulu...biarkan beberapa minit...nak lagi bagus,balut dengan tuala..



Eh..lupa pulak...sebelum korang ramas kepala dengan lendir bunga raya tu tadi,kena baca bismillah dulu...lepas tu selawat ke atas nabi Muhammad,setiap kali meramas kepala....jangan lupa tu..insyaallah,,,,,,,,pening kepala boleh hilang selepas guna petua ni.....


Sekian terima kasih...


p/s: petua ni sesuai untuk semua peringkat umur...


6 comments:

  1. ye ke?? nanti nak cuba jugalah sebab selalu jer rasa pening

    ReplyDelete
  2. @Liana Ryan

    ye..betul...petua ni bos selalu amalkan...mak bos yang paksa,pastu ketagih pulak..hehe

    ReplyDelete
  3. @suffer8zine

    yes....sangat penting...semuanya bermula dgn bismillah...

    ReplyDelete
  4. hadoi..nak dptkan bunga raya pon susah skang ni..
    penadol je senang nak cari!ahaha

    ReplyDelete
  5. thanks for sharing this.pas ni nak tanam bunga raya la plak.. :)

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)