Perhimpunan bersih 2.0 | seorang peserta meninggal dunia

KUALA LUMPUR, 9 Julai: Seorang peserta perhimpunan Bersih 2.0 yang terkena semburan water canon dan gas pemedih mata di KLCC meninggal dunia sekejap tadi.

Baharudin Ahmad, 58 tahun, bersama rakan dan keluarganya berkumpul di KLCC terjatuh dan pengsan apabila disembur gas pemedih mata oleh pasukan keselamatan.

Beliau yang dibawa ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) disahkan meninggal dunia kemudiannya.

Jenazah beliau kini masih berada di HKL.

Menurut rakan beliau, Suhaimi Long, Baharudin pengsan selepas terkena gas pemedih mata di di bawa ke HKL di mana anak perempuan mangsa bertugas di situ sebagai seorang doktor.
 sumber : harakah

8 comments:

  1. salah siapa? polis? kerajaan? bersih tak salah kan...

    ReplyDelete
  2. err.salah org yang sembur lah kan? ;p

    ReplyDelete
  3. dah ajal, Bersih adalah faktor kematiannya, just sedekahkan al-fatihah

    ReplyDelete
  4. saman je......bodo pnya barua...

    ReplyDelete
  5. agak-agak lps ni ade org mati lgi x?

    ReplyDelete
  6. hurm..kan dh ssh bila ade kes mcm ni..

    ReplyDelete
  7. arrayah.info - Analisis di antara KHILAFAH 2.0 dengan BERSIH 2.0

    arrayah.info - Demonstrasi KHILAFAH 2.0 berjaya bukan BERSIH 2.0

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)