Peminta Sedekah Miskin Ke??


Selagi boleh berjalan,berlari,meniarap,bluetooth berlutut, dan bermacam-macam lagi bahasa yang melambangkan korang ni manusia yang normal....,carilah rezeki dengan kudrat yang dikurniakan oleh Nya (ALLAH)..jangan nak ambil corner baring je...sebaliknya ikutlah jalan yang betul..biarpun dengan mengambil upah mencuci baju ke,cuci kereta ke,cuci mata ke,erk..ni tak boleh k..asalkan dengan titik peluh sendiri maka berkatlah duit yang kita perolehi itu..





Apa pendapat korang tentang gambar kat atas ni? nampak macam kaki dia takde kan..kalau macam ni,kira ok tak kalau minta sedekah? bos tak tau pulak tahap mana yang seseorang tu dibenarkan meminta sedekah..huhu..tapi,lelaki yang kat dalam gambar tu memperolehi pendapatan lumayan woo!!! lagi lumayan dari jual nasi lemak tepi jalan macam bos...tak puas hati betullah kalau macam ni!! hehe..gurau je..dia dok tunggu duit datang je tanpa sebarang modal..huh! aik..marah lagi..haha..



Tengok tu...bersepah duit dia..miskin ke kalau macam ni?silap-silap leh beli proton Inspira dia ni...muahaha...

Satu guni tu.....!!!!!



p/s : Jangan cuba meniru aksi diaorang ni k..tak baik meminta-minta ni..

No comments:

Post a Comment

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)