Biar Miskin , Asal Kaya Hati..

Tak semua orang mampu melakukan kerja seperti apa yang pakcik dalam gambar ni buat..ada sesiapa berani? bos memang tak berani kerja kat tempat tinggi-tinggi ni..tapi apakan daya,kehidupan di sana memaksa mereka bekerja tanpa mengira bahaya semata-mata untuk mencari sesuap nasi untuk keluarga masing-masing..mereka yang dimaksudkan ialah warga Indonesia..lihat saja bangunan-bangunan di negara kita Malaysia..kebanyakkan


yang bekerja membuatnya ialah warga Indonesia dan lain-lain negara..entri bukan nak membandingkan rakyat Malaysia dan Indonesia k..cuma bos tersentuh hati bila melihat foto-foto diaorang ni yang bekerja dalam keadaan yang bahaya..kesian...itu saja yang mampu bos ungkapkan...tajuk entri kali ni bos ikut kat helmet keselamatan pakcik dalam gambar tu..hehe..lepas tengok apa yang pakcik ni tulis kat helmet,bos rasa nak tukar je tagline kat header blog ni...hurmm...Biar miskin,asal kaya hati!! yess..malam ni bos tukar...


















p/s : Bersyukurlah dengan apa yang kita ada sekarang..setelah difikir masak-masak,bos ambil keputusan untuk tukar tagline bos..

3 comments:

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)