Cara membuat telur berbentuk hati (heart shape) auww...haha..!!

Assallamualaikum.......hari ni kita cuba buat telur rebus berbentuk hati (heart shape) antara bahan-bahan yang diperlukan ialah,sudah semestinya telur kan...haha..berapa biji yang korang nak buat,terpulang...2 gelung getah..sebatang copstik dan  kotak yang dikerat dan dilipat..guna kotak susu ke kotak apa ke,asalkan kotak k..

mula-mula,,,,rebus telur....dah siap,,kupas dulu kulit telur tu ek..hihi...letakkan telur ke dalam kotak yang dah korang lipat tadi...



masa korang letak telur tu tadi,pastikan telur tu masih panas k...letakkan copstik di tengah-tengah telur,dan ikat dikedua-dua belah hujung copstik dengan menggunakan getah...


tunggu 10 minit..kalau nak cepat,letak dalam peti sejuk..hehe....


keluarkan copstik tadi dan belah telur tersebut untuk mendapatkan bentuk hati...


 cantik kan........


 kalau bagi budak-budak makan ni,mesti diaorang suka...


 p/s : petang ni nak cuba buat,pastu bagi kat isteri...hahaha....!! mesti dia sayang lebih kat bos....huahuahua.....

kredit : annathered


12 comments:

  1. wah~~ nice.. n sweet je nk uat at ur wife..

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaaaaaaa... kreatifnya bos!! bleh try nih! x pernah terpikir pun nk wat mcm ni.. hebat!

    ReplyDelete
  3. Bos! sgt kreatif....


    tapi kenapa tiba2 saya rasa "kesian sama telur itu"

    ReplyDelete
  4. wow! cayalah bosss...
    dni nak terai gak la awww :D

    ReplyDelete
  5. waaa! menarik2. nak try jugakla nty ;)

    ReplyDelete
  6. kepada semua ,bos dah cuba buat,tapi tak jadik..hahaha...telor love jadi telor pecah....heheh..

    ReplyDelete
  7. nk try buat,..tp mcm dpt agk x berjaye jerkk! hehehehe

    http://mylifemimie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. hehe. comel + comel. nak share entry leh tak ?hehe

    ReplyDelete
  9. salam..memang menarik..mohon dikongsi bersama pembaca...TQ

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)