Cara membuat macaron cik min...resepi rahsia terbongkar..!!

Assalamualaikum.........alhamdulillah.....akhirnya dapat jugak bos merasa makanan yang diberi nama macaron ni..hehe..macaron ni adalah manisan,snek atau kudapan orang-orang perancis.rasanya manis sangat....ops,,,lupa plak nak gitau...macaron ni bos beli dari cik min sempena menyambut enebeseri bos..hehe..sekali lagi nak ucap terima kasih kat cik min sebab dapat hantar macaron ni tepat pada waktunya..kalau diikutkan macaron ni sampai 17 haribulan...cik min la yang paksa gdex hantar cepat-cepat kat bos..haha... berkenaan dengan cara membuat macaron tu,korang tanya la cik min ek..haha...saja-saja nak buat tajuk macam tu...


sekarang ni cikmin ada buat cabutan bertuah sempena hari jadi anak nya yang bakal tiba..kalau korang nak join,kena beli macaron cik min,lepas tu buat satu entri dan letak link entri kat blog cik min..nak tau lebih lanjut lucky draw tu klik sini.

 lokasi gambar : atas tilam...kah kah kah..


 mula-mula tengok macaron ni,tak sanggup pulak nak makan....huhu...


kalau beli macaron ni,leh dapat free 2,3 bijik tau..kalau nak free 25 ketul ,korang ngorat la cikmin tu..haha..!! (kalau nak kena lempang slow-slow dengan laki cikmin,dipersilakan ngorat dia ok.terima kasih harap maklum..huahuahua...!!)

p/s : lepas ambik gambar,zappp...!! 5 bijik hilang...anak bos makan tanpa diundang...haha...

30 comments:

  1. hahahaha..tak agak2 lokasi atas tilam lagi tu..opssss..jap2 nak bayangkan..hahahaha..!! entry yang mencuit hati dengan tajuk yang buat tokei macaron ni nak fengsan 33saat!!

    Hari sebelumnya ke Sarikei pun tak sampai dalam 1 hari tau..so memang itu GDEX cikmin kasi up2 puji2 sket baru nak dengar cakap..anyway..conditionnya nampak baik sekali kan..yang last terselit 3 ketui tu free lah dari cikmin.. :)

    ReplyDelete
  2. @Anisa Hang Tuah
    apa tunggu lagi..order la kat blog cik min kita...!!! hehe...sedap weh...

    ReplyDelete
  3. @cikmin
    haha...thanks cik min..sori..lupa nak tulis yg free tu..haha..lps ni update.mmg comel macaron ni..lpas ambik gambar,anak sya bedal trus kat situ jugak..dia dulu dr mak dia..

    ReplyDelete
  4. pergh..asal menarik sgt rupe dia.?

    ReplyDelete
  5. awww . terliur tngk macaroons ni . . nak beli skrg jugak . heheeee

    ReplyDelete
  6. bertambah lagi sorang peminat macaron cikmin...

    ReplyDelete
  7. heheh...sedap ke bos??rase ape?...

    ReplyDelete
  8. @ecah
    entahlah cah..mcm tak sanggup nak makan plak msa mula2 tengok..klau tak caya,ce beli,ce beli..haha...

    ReplyDelete
  9. @Gadish Lollipop
    dipersilakan mengorder ek..sebelum tarikh tutup lucky draw cikmin..hehe..hadiah dpt macaron free tau..

    ReplyDelete
  10. @munna
    alhamdulillah..rezeki cikmin..tak lama lagi leh buat MLM macaron..haha..

    ReplyDelete
  11. @-telordibasuh-
    sedap...lagi manis dari madu....hihi..

    ReplyDelete
  12. berapa hengget ni? cikmin kira kilo ke timbang kati ke caner? teringin gak nak rasa..

    ReplyDelete
  13. uuiii.. warna warni.. meleleh air liur..hoho
    mcm2 penemuan luar biasa zaman sekarang nih..haha, jom tengok.

    ReplyDelete
  14. @marina anakcikbob
    RM1.80 sebijik.minimum 25 bijik..nanti adala cikmin kasi 2,3 bijik free..hehe...

    ReplyDelete
  15. oic.. lepas tu caner nak order? berapa harga postage? apa flavor yg ada?
    hahaha.. banyak nye tanya..
    tapi siyes mmg minat.
    sbb ada resepinya tapi kena la rasa yg betul2 punya sebelum buat sendiri kan. kot2 xjadi ke, rasa pelik ke dapat la detect kan..

    ReplyDelete
  16. @marina anakcikbob
    haha..sbnarnya bos suruh cikmin sndri yg pilih perisa untuk bos..banyak perisa yg ada..kalau minat,ce pegi link yg bos bagi kat atas tu..ada gambar sekali..postage RM 15 kalau tak silap..

    ReplyDelete
  17. nmpk sodap jer!!! nak try order ngan cik min la..

    Meh singgah: Seksinyer Dia!!

    ReplyDelete
  18. hahaha..update yang FREE tu bukan main lagi ayat tambahan mesti ada kan..kan..kan.. :P

    ReplyDelete
  19. tengkiu ek.. nanti nk tanya kat cikmin..

    ReplyDelete
  20. mcm sedapp...nak order bleh?? nak taste-try...huhuhuhu..tergoda nengokk

    ReplyDelete
  21. @fadhdeela
    order jgn tak order...hehe...manis tau..

    ReplyDelete
  22. @marina anakcikbob
    sama2...lps order leh join lucky draw..

    ReplyDelete
  23. @cikmin
    haha...klau buat MLM ni,mesti sya join kak...hihi..!!

    ReplyDelete
  24. @L@dyKichiMachiko
    order kat cikmin..klau order dgn bos,takut nanti macaron jadik macaroni plak..haha...

    ReplyDelete
  25. lokasi atas tilam tu, ternyata kau nak makan sorang.. huhuk

    ReplyDelete
  26. @mushroom

    kahkahkah...jgn gitau org lain..:)

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)