Very Fast Very Good...!!

 Hari ni bos nak ceritakan satu cerita lawak...kalau yang dah tau tu,tau tau kan aje ek..hehe..yang belum tau,ni bos nak kasi tau...pada satu hari,1 pasangan warga Jepun datang cuti cuti Malaysia...diaorang pun ronda ronda la naik teksi...
tengah ronda-ronda tu,pasangan jepun ni bercakap la sesama mereka..."wow...KL very beautiful...but car so slow..."

bini si jepun ni plak nampak la satu kereta jepun..kira macam kat gambar ni la......"yeah!!!this car fast...japan car very fast,very nice,very good....made in japan!!!!  pakcik teksi ni apalagi kan..mestila rasa terhina kereta malaysia kena kutuk...hehe...(kereta malaysia memang slow pun pakcik..kakaka)tapi disebabkan rasa cintanya kepada negara,dia pun buat satu rancangan jahatnya...sedang asyik pasangan tadi mengutuk-ngutuk barang buatan Malaysia..pakcik tu pun jalankan misi nya...meter teksinya dikasi adjust sikit..hehe..naikkan jumlah tambang tu....kakaka..

jeng jeng...gambar contoh je ek...pendekkan cerita....sampailah ke destinasi yang pasangan jepun  tu nak....

"sir...how much???...."

si pakcik menunjukkan angka kat meter teksinya...

"What..!!!!why so expensive!!!"

dengan selambanya pakcik tu jawab sambil tangan mengetuk-ngetuk sedikit meter teksi nya "this meter so fast...very fast, very nice, very good.....made in japan!!!

Hahaha....akhirnya berjaya jugak pakcik tu mengenakan orang jepun tu ek...terbaik la pakcik..tapi jangan sesuka ati je nak ubah meter teksi..kang ada yang kena saman..

sekian...harap terhibur....hehe..

3 comments:

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)