Kuaci Buatan Tangan...

 Karya seni ni dipamerkan di Tate Modern's Vast Turbine Hall (London) dihasilkan dari ilham seorang pencinta seni dari China Ai Weiwei..jika dilihat dengan sekali imbas ianya kelihatan seperti kuaci sebenar..tetapi jika diteliti betul-betul,ianya hanyalah sebutir porselen atau seramik yang di cat agar nampak seperti kuaci sebenar..ada lebih kurang 100 juta butir replika kuaci kat dalam foto ni..ianya mengambil masa lebih kurang 2 setengah tahun untuk disiapkan dan memerlukan 1600 tenaga kerja manusia..fuhh...mau juling mata nak lukis satu-satu kuaci ni...100 juta biji tuuu~~~~~~












 porselen atau batu seramik yang di lukis seperti kuaci..hehe..cuba buat 100 biji tengok juling tak juling...hahaha..








macam best e jalan-jalan kat atas kuaci ni kan...baik untuk kesihatan..

3 comments:

  1. perghhhh...gila punya work of art

    ReplyDelete
  2. gile betul .sanggup buat walaupun lame .fuhh .

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)