Penkek Terkecil Di Dunia


Tada~~~hari ni kita akan belajar cara membuat penkek paling kecil di dunia..bagi yang lelaki mungkin payah sikit,sebab benda ni kecik sangat..ianya memerlukan kesabaran dan kelembutan ketika menguli tepung tersebut..tangan wanita sesuai kot..tak pun tangan Chef Wan..haha..ok...antara barang-barang yang diperlukan adalah seperti gambar di bawah..





Lighter,sebiji telur,sedikit minyak,tepung dan syirnge(jarum suntikan)






 Dah macam dadah la pulak...huhu







 Masukkan minyak..



Gaul-gaul...ikut suka hati korang..haha




Masukkan telur..guna telur ayam..ni nampak macam telur burung je..




 Jimat gas dapur sikit..hehe..guna lighter@zippo je..




 Nampak sedap dan comel


Jeng jeng jeng...siap...sekali telan je ni..

2 comments:

  1. mak ai, x nk lame pulak nk salai guna lighter tu, kecik2 ni agak2 berapa ratus ketul makan boleh kenyang ek, hehe nice la bro :P

    Terkini : Konsert Amal 1 Malaysia di UM

    ReplyDelete
  2. teehee, tak berbaloi lar.
    haha,, kedekut hape

    ReplyDelete

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)