Lirik & lagu guru malaysia.

16 mei ni adalah hari guru malaysia..dikesempatan ini,bos nak ucapkan selamat hari guru kepada semua guru di malaysia,bekas-bekas guru bos dan yang paling utama kepada bapa bos sendiri..hehe..selamat hari guru bapak..!! model dalam gambar atas tu la bapak bos..kalau nak bandingkan dengan bos,,mesti la bos lagi hensem..haha.....!!
kepada sesiapa yang bersemangat nak sambut hari guru ni,elok benar korang nyanyi lagu guru malaysia ni haa..bawah ni ada lirik dengan link lagunya sekali..selamat menyanyi dan selamat hari guru sekali lagi.......


Lagu guru malaysia.
Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita

Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan

Lagu & Lirik : Hashim Ahmad


3 comments:

KATEGORI

1 MALAYSIA (22) 18 tak berapa SX (27) Amaran (22) azizbos (6) barcelona (7) berita (28) besar-besar (13) blog (4) buffered earning (2) canggih (8) China (45) Comel (10) cool (7) facebook (9) Gadget (17) gila (29) Haiwan (26) Informasi (65) Islam (21) Jepun (15) kereta (21) Kreatif (88) lawak (73) macam-macam (215) Makanan (25) membebel (45) Nuffnang (13) Pelik-pelik (49) SEO (2) Sukan (28) uji mata (6) Uji Otak (9) ujibakat online AF9 (1) video (127)